zondag 3 mei 2015

Amsterdam Amstel-HilversumHet mooie aan een route vaker lopen is dat je niet constant op een kaart hoeft te kijken en je weet hoeveel je nog moet. Deze route kozen we op afstand. 31 km is een mooie afstand voor dag 3 achtereen wandelen.
Makkelijk om op de blog te lezen hoe laat we moeten vertrekken om het veerpontje te halen bij een beetje door lopen. Immers hebben we dezelfde route gelopen toen het heel koud was en toen hebben we een strakke schema aangehouden om niet af te koelen terwijl we op het pontje wachten.
Volgens traditie als we die route doen starten we die bij Starbucks. Ik kon wel wat koffie gebruiken kan ik je vertellen alhoewel het wel leek alsof ik kon uitslapen vandaag. Een uur later vertrektijd. Maar ik zet niet heel vaak een wekker, dus had ik de wijziging niet opgeslagen....
Even nemen we de klachten door die we van de afgelopen dagen hebben opgelopen en dan vertrekken we met goede moed. Ik voel mijn blaar aan de zijkant van mijn linkervoet bij elke stap. Ik heb een nep compeed op omdat ik niet aan de gewone kon komen. Dus ook dat haal ik nog even op het station.
We zien ook andere wandelaars en wij vermoeden meteen dat zij ook in training zijn voor de Nijmeegse. Om 5 voor half 1 arriveren we bij het pontje. Hij vertrekt vandaag om 10 over half. Er zijn meer wandelaars die daar wachten. Toe aan een pauze (wachten op pontje is niet de pauze die we in gedachte hadden) Dan is 2 km ver.. Aangekomen bij het restaurant waar ze de lekkere mosterdsoep verkochten vorige keer bleek dat niet meer in hun kaart opgenomen te zijn. Enigszins teleurgesteld kiezen we dan voor een broodje. Ik doe nog even een blaren verzorging bij mijn linker voet en moet tot de conclusie komen dat het wel mee valt. Onderweg heb ik dan ook bijna geen last van de blaar (voel 'm wel zitten) maar meer last van de steken onder mijn voet zo nu en dan.
Op mijn verzoek lopen we vanaf dat punt een andere route. Iedere keer als we door dat weiland lopen zijn de laatste 10 km een hell omdat ik dan heel veel last heb van blaren doordat het niet vlak terrein is. Omdat ik mijn voeten niet recht kan plaatsen voel ik die blaren dan ook ter plekke ontstaan... Dus we lopen om.... Laatste 10 km lijken dan ook makkelijker af te gaan dan de vorige keren. Natuurlijk zijn we meer getraind. Maar niet door dat weiland scheelt enorm.
Op het moment dat we Hilversum binnen wandelen hebben we in 3 dagen tijd 98 km gelopen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten