zondag 10 augustus 2014

Hardlopen tussenstand

Ondertussen zit ik in een schema op naar de 15 km (ruim) voor in november, maar in september moet ik al 10 km kunnen aan 1 stuk. Namelijk de Singelloop

Ik ben niet vooruit te schoppen. Heb een pace van 7 en ik moet hier echt iets mee. Afgelopen tijd heb ik veel aan joggen gedaan (volgens programma) en dat maakt niet het gevoel dat ik veel vooruit kom. Maar zo stiekem lijkt het toch zijn vruchten af te werpen. Ik voel me goed en fit. Ik ren naar de rotonde waar ik keuze heb om af te slaan naar maarsseveenseplassen (10 km) of rondje rond maken (a 4,5 km) maar volgens programma moet ik 7 km. Omdat ik in de nachtdienst zit en ik meer in een lekkere flow terecht kom tijdens hardlopen dan wanneer ik geen nachtdienst heb besluit ik er voor te gaan. Ik probeer snelheid te houden zonder buiten adem te raken. Dit gaat aardig, maar op ongeveer 4 km moet ik toch even een break inlassen. Ik heb geen idee hoe ik heb gelopen, mijn nike horloge staat op miles ingesteld omdat ik die heb gereset vorige keer. Dus ik ga af op mijn ademhaling hoe intensief de training is. Op de 6 km las ik nog een break van een minuut in wederom omdat ik buiten adem raak. Waar ben ik toch aan begonnen. Het is ook wat frisser dan dat ik had gedacht dat het zou zijn, dus even stukje wandelen zit er niet in want ik draag een tanktop zonder jasje of zo.. Ik moet echt door gaan. Op de ongeveer 7 km (gok ik) gun ik mezelf even een momentje van 100 meter wandelen omdat mijn programma 7 km was voor vandaag. Maar niet te lang treuzelen, het is namelijk koud! Terug naar huis hou ik comfortabel tempo aan en zonder tussenstops.
Ergens ben ik bang voor het resultaat. Wat als ik denk dat ik sneller heb gelopen dan normaal en dat blijkt helemaal niet zo te zijn?? Huiverig voor het resultaat doe ik de upload van Nike horloge en ik bekijk het resultaat met verbazing!

Eerste 6.5 km gemiddelde van een pace van 6.2 (Dat is 9.65 km per uur ipv 8.5 km per uur normaal gesproken) en daarna de laatste kilometers weer netjes in stramien een pace van 7. Ik ben super trots op mezelf. Voorgenomen om volgende training een pauze minder te nemen en mijn nike horloge op miles te laten staan. Kan het beter niet weten ;)
Nog een maand te gaan....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten