vrijdag 20 juni 2014

Waterkeringpad 36 km!


Rebecca zegt gisteren avond tegen me, "8:08 op Amsterdam CS?" Ik kijk hoe laat ik dan moet vertrekken. "Kan het 15 min later, dan vertrek ik na 7 uur... is iets psychisch" Men weet natuurlijk dat ik geen ochtendmens ben.
Zo gezegd..  zo gedaan... Maar NS heeft one of those day's. Wij beiden komen later aan. Resulteerde in dat we een late start hebben en pas om 09:00 vertrekken. Gisteren op de valreep ook nog even nieuwe sokken gekocht, extra cushy, lekker zacht. Ik hoop dat mijn voeten het beter doen dan vorige week. Blaar is op z'n retour. Alle maten compeed bij me, wat kan er nog gebeuren... Oja, het kan nog gaan regenen.
Routebeschrijving is een paar plattegronden met weinig straatnamen er op. Dit vind ik irritant. Geen beschrijving erbij.. 2 keer beetje verkeer lopen is het resultaat, paar honderd meter extra gelopen. Voordeel aan vele plattegronden (8 stuks) is dat het heel inzichtelijk is hoeveel km nog gelopen moest worden. Koffie op de 15 km.. Extra koffie op de 22.5 km :D (laten de donkere wolken even voorbij waaien en wat water lozen) Samen merken we toch wel op dat we weinig last hebben van spieren. Het zijn enkel de voeten die het er niet helemaal mee eens zijn, vooral de bal van de voet. Rebecca vertelt onderweg over haar 40 km  wandeling die ze alleen had gedaan van de week. Wauw! 40 km!! respect! We lopen door langs vele dorpjes en ook langs Muiderslot, mooi gezicht.

Tussen de koeien en de schaapjes door naar Huizen. Rebecca ziet een bordje A'foort 24 km. "Zeg eh zullen we?" Ze kijkt me met een grote grijns aan. Bijna 30 km al in de benen is het wel verleidelijk, maar ik moet morgen nog een workshop geven en dan de hele dag in de benen. Met moeite geef ik aan dat ik het beter niet kan doen. Had het anders wel willen proberen (totaal ruim 50 km zou het dan zijn geweest) Het is half 6 en we hebben ons eerste welverdiende biertje hebben in Huizen (YaY, gehaald, 36 km) en raad eens.. Daar komen de druppels.. regen. Dus dat wordt gewoon regenbui uitzitten, nog een biertje, en dan op zoek naar openbaar vervoer. Ik kijk in mijn rugtas voor mijn vest. Zie ik mijn vest toch niet in mijn rugtas. Hmpf, vergeten bij laatste koffiestop? Balen. Maar ineens denk ik: wacht, ik heb 'm heel klein gepropt en daarna nog van alles er op gelegd. Nogmaals kijken en inderdaad weg gepropt onder de krentenbollen zie ik toch mijn vest. Gelukkig, begint al koud te worden. En ja, ik voel me echt een muts dat ik niet even goed keek eerste keer... Voor openbaar vervoer worden we verwezen naar een bushalte eind van de straat. Maar bussen rijden maar 2 keer in het uur en we hebben net de bus gemist. Mijn  telefoon geeft aan dat het maar 2 km is naar het busstation. Bijna half uur wachten of klein half uurtje wandelen.. Dus in de benen en nog die laatste km lopen. 38 km uiteindelijk gemaakt vandaag.

@Rebecca, dank je wel voor deze wandeling. Ik denk de laatste keer samen gewandeld voor je Nijmeegse vierdaagse aan ons rooster te zien. Ik vond het super leuk om met je mee te trainen. Tijdens de wandelingen is het me duidelijk geworden dat jij de 50 km pd gaat halen!! Je bent een doorzetter! Heel veel succes en heel veel plezier met de Nijmeegse vierdaagse!!
2 opmerkingen:

  1. Wat een ontzettend leuk stukje over ons avontuur van gisteren!!!
    Bedankt Lisa voor alles!!! Je was een geweldig wandel maatje! Voor de 4-daagse gaat het niet meer lukken nee, maar daarna zal ons rooster vast weer wat wandel-dagen toelaten.....
    En die 4 x 50 komen helemaal goed :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom heeft blogspot geen "like" knopje? ;)

    BeantwoordenVerwijderen