vrijdag 13 juni 2014

weer stukje gewandeld


Ik begin in de ochtend met mijn blaarvrije voet de wandelschoen aan te trekken. Mijn goede voet noem ik 'm. Die gaat meteen protesteren! Mens, ben je gek, die dingen wil ik niet meer aan trekken!! Maar na wat overtuiging is het toch gelukt. Nu breekt moment van de voet met blaar...
Onderweg naar het station licht ik Rebecca alvast in over mijn blaar die ik bij elke stap voel. Op weg naar compeed en koffie! Meteen doe ik compeed op de blaar, maar werkt niet echt... In Amsterdam heb ik er nog geen 5 km er op zitten of ik denk: Dit moet anders, anders moet ik stoppen. Ik wissel mijn sokken van medium naar heavy, lees van wintersokken naar extreme winter sokken. Het is al 20 graden en ik vermoed dat het nog wel wat warmer wordt. En dat met die fijne sokken... Maar... Het werkt! Het is te doen, alhoewel ik wel bang ben voor korte duur.
Rebecca en ik komen aan bij de eerste mijpaal, 15 km tevens veerpont moment. Ik besluit mijn schoenen uit te doen en mijn voeten even in koud water te hangen. Het voelt als een verlichting. Wel wat bang voor weer de schoenen aan moeten doen... Maar dat lukt. Volgende doel is koffie op de 17,5 km en vervolgens door banjeren tot aan Hilversum eindpunt. Ik merk dat ik de tocht veel zwaarder vind dan die van gisteren (Precies dezelfde afstand en route). Maar met elke km erbij begin ik steeds trotser te voelen! Vanochtend dacht ik de tocht helemaal niet te kunnen doen en eindpunt komt steeds dichterbij. Laatste 5 km voelen wel erg zwaar aan. Vooral door de steken in mijn voeten en de zeurende pijn en dan ook nog die verdomde blaar. Blaar was gisteren ontstaan doordat ik mijn schoenen niet strak genoeg had gedaan. Heel veel spijt van!!! Opvallend is dat hoe zwaarder het wordt hoe meer we de pas er in houden. Het is dan ook 15:30 op moment dat Rebecca en ik Hilversum bij eindpunt zijn. Even snelle rekenwerk... 5 uur en 45 min gewandeld is behoorlijk sneller dan gisteren. Zelfs meer dan 5km per uur... Dat moet gevierd worden! Biertje!!!!!

@Rebecca: We zijn toppertjes, dit hebben we super gedaan!! Dank je wel voor deze 2  mooie dagen, je steun en je geduld met mijn voetjes ;) Je humor onderweg en de gezellige babbels... ik heb heel veel plezier gehad :)

Voor de liefhebbers.. Rebecca haar verhaal staat ook on line. http://keepcalmkeepwalking.blogspot.nl/2014/06/met-lisa-afgesproken-om-2-dagen-achter.html2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Thnx :D We moeten maar eens agenda trekken voor stukjes wandelen (kortere routes hoor)
      Ik heb ergens een voetenmasseur gezien niet heel ver hier vandaan. Van hier naar massage en terug lopen lijkt me wel wat! :D ;)

      Verwijderen