zaterdag 3 mei 2014

Materialen-checkIdee... Fleece lakenzak
Uiteraard ga ik na of mijn spullen geschikt zijn. Verschillende sites, verschillende adviezen. Ik weet nog dat ik geschreven had dat mijn slaapzak tot -13.2 graden ging kwa comfort temperatuur (extreem -30_. Maar de verschillende sites zijn het ook niet eens met elkaar. Ik ben bang dat dit een slaapzak is voor tot -5 graden comfort max. Dat was eigenlijk ook al de reden voor thermo lakenzak. Echter tijdens de trip leek dit niet veel toe te voegen aan de temperatuur, of bij gebruik was het een hele koude nacht en heeft het wel bijgedragen. Maar ik ga voor het zekere. Beetje googlen en ik kom op peperdure oplossingen uit. Comfort -20 temperatuur is vanaf 600 euro slaapzak bijvoorbeeld.

Marmot wave IV
Echter zat ik in de nachtdienst met een oud militair die ervaring had in koude gebieden te overnachten. Hij gaf me wat tips. Poncho liner toevoegen aan de slaapzak. En/of een goretex buiten laag voor de mummie slaapzak. En in gesprek kwam ik op het idee van een fleece binnen-"laken" Deze zijn ook in mummie vorm te krijgen. Al deze dingen kunnen de comfort temperatuur positief beïnvloeden. Dus ik kan weer gaan sjoppen ;)


2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ja erg he!!! Maar... Ik ben niet in "paniek" Ik ga gewoon voor een toevoeging van mummie. Op de dag kleed je je in lagen. In de nacht kun je dus ook in lagen slapen. Ook handig voor de wat minder koude plekken, laagje weg laten. Toevoeging van mummie fleece 40 euro of poncho liner 25 euro. Kortom, zo is het wel leuk om nog wat aan uitrusting te doen ;) Die peperdure slaapzak hoeft voor mij echt niet.

      Verwijderen